Tvarohové knedlíčky s blumovou omáčkou a makovým přelivem
Knedlíčky
500 g tvarohu
2 vejce
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
100 g dětské krupice (dle hustoty těsta)
Rozvar
3 lžíce másla
2 lžíce moučkového cukru
5 ks badyánu
7 ks hřebíčku
pár lístků meduňky
30–50 ml slivovice
500 g blum
200 g sušených švestek
Makový přeliv
200 ml bílého jogurtu
2 lžíce mletého máku
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce medoviny
Na dokončení
100 g másla
V pánvi rozehřejeme máslo a přisypeme cukr, přidáme hřebíček s badyánem a vytvoříme karamel. Sušené švestky a blumy nakrájíme na kostičky a vsypeme do směsi. Přisypeme nasekané lístky meduňky, přilijeme slivovici a společně prohřejeme.
Suroviny na knedlíčky smícháme v míse a tvarujeme malé knedlíčky nebo noky. Vaříme ve vroucí osolené vodě 4–5 minut. Před podáváním ještě prohřejeme na pánvi s máslem.
Jogurt smícháme s mákem, moučkovým cukrem a medovinou.
Knedlíčky podáváme s rozvarem a přelivem.
Ohodnoťte tento recept: