Maso

Striploin steak na másle s bramborovými plackami a pečenou zeleninou

800 g striploin steaku
pepř
sůl
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
lžíce másla

Omáčka

500 ml hovězího vývaru
pepř
sůl
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
lžíce másla

Pečená zelenina

3 malé cukety
400 g malých rajčat
300 g červené cibule
lžíce másla
sůl
pepř

Placky

1 kg vařených brambor
2 vejce
česnek
pepř
sůl
hrst sušené majoránky
150 g hladké mouky

Hovězí vývar si zredukujeme na pánvi s bylinkami. Až vznikne gelová textura, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a metličkou vymícháme do hladké omáčky.

Cibuli a cuketu si nakrájíme na klínky, osmahneme v druhé pánvi na másle a nakonec přidáme na prohřátí rajčata rozkrojená na polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme do omáčky a společně promícháme.

Steak osušíme, opepříme a vmasírujeme do masa nasekané bylinky. Necháme odpočinout 30 minut. Opečeme na pánvi z obou stran, osolíme a nakonec přidáme lžíci másla.

Uvařené brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přistrouháme česnek, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přisypeme mouku. Společně promícháme. Na pánvi pečeme placičky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl