Striploin steak na másle s bramborovými plackami a pečenou zeleninou
800 g striploin steaku
pepř
sůl
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
lžíce másla
Omáčka
500 ml hovězího vývaru
pepř
sůl
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
lžíce másla
Pečená zelenina
3 malé cukety
400 g malých rajčat
300 g červené cibule
lžíce másla
sůl
pepř
Placky
1 kg vařených brambor
2 vejce
česnek
pepř
sůl
hrst sušené majoránky
150 g hladké mouky
Hovězí vývar si zredukujeme na pánvi s bylinkami. Až vznikne gelová textura, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a metličkou vymícháme do hladké omáčky.
Cibuli a cuketu si nakrájíme na klínky, osmahneme v druhé pánvi na másle a nakonec přidáme na prohřátí rajčata rozkrojená na polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme do omáčky a společně promícháme.
Steak osušíme, opepříme a vmasírujeme do masa nasekané bylinky. Necháme odpočinout 30 minut. Opečeme na pánvi z obou stran, osolíme a nakonec přidáme lžíci másla.
Uvařené brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přistrouháme česnek, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přisypeme mouku. Společně promícháme. Na pánvi pečeme placičky.
Ohodnoťte tento recept: