Ovocná jídla
Hrušky v černém pivu s pěnou z čerstvého kozího sýra


Lahůdkový pokrm moderní gastronomie, který se hodí do podzimního menu.
4 porce
4 menší hrušky
100 g krupicového cukru
500 ml černého piva
1 lžička mletého kardamomu
sýrová pěna
100 g měkkého čerstvého kozího sýra
50 g bílé čokolády
100 g vyšlehané šlehačky
Hrušky oloupeme a seřízneme, aby dobře stály.
V nádobě bez plastových úchytů (abychom ji později mohli vložit do trouby) rozpustíme cukr na karamel, zalijeme černým pivem, ochutíme kardamomem. Do pivního rozvaru vložíme celé hrušky a ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C 20 minut. Vychladíme a podáváme s pěnou z kozího sýra.
Kozí sýr promícháme s lehce (ne zcela do tuha) vyšlehanou šlehačkou a rozpuštěnou bílou čokoládou. Podáváme s pečenými, vychlazenými hruškami.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů