Kyperské jehněčí kebaby se salátkem


800 g jehněčí kýty
několik snítek rozmarýnu
pepř
sůl
Salát
2 jarní cibulky
1 okurka
3 velká zralá rajčata
hrst čerstvého koriandru
6 listů římského salátu
olivový olej
hrstka řeřichy
1 citron
Dip
150 g bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé máty
sůl
Servírování
4 pita chleby
½ citronu
Kýtu si nakrájíme na kostky, dáme do mísy, rozmarýn nasekáme nadrobno a nasypeme k masu. Řádně osolíme, opepříme a napichujeme na jehly.
Okurku a rajčata si nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka, koriandr nasekáme nadrobno a listy salátu překrojíme. Dáme společně do mísy, přidáme řeřichu, osolíme a promícháme. Zakápneme olivovým olejem.
Bílý jogurt si dáme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lístky máty, osolíme, přidáme olivový olej a společně promícháme.
Salát a maso servírujeme s pita chleby a dipem, celé zakápneme citronem.
Ohodnoťte tento recept: