Kuřecí prso s pivním máslem a fíkovou kaší


Kuřecí maso je díky ochucenému máslu příjemně voňavé a šťavnaté. Výtečnou přílohou je bramborová kaše, chuti jemně sladko-slané.
4 porce
4 kuřecí prsa s kostí a kůží
1 hrst koriandru a petrželky
40 g čerstvého zázvoru
250 g másla
500 ml světlého piva
50 g vlašských ořechů
50 g medu
mletý bílý pepř
sůl
50 ml olivového oleje
bramborovo−fíková kaše
800 g brambor
voda
200 g sušených fíků
200 ml smetany
50 g másla
40 g plocholisté petrželky
mletý bílý pepř
sůl
Máslo přepustíme a scedíme, dolijeme pivem a zredukujeme (svaříme) na třetinu obsahu. Přidáme strouhaný nebo nadrobno sekaný zázvor, sekaný koriandr a petrželku, mleté vlašské ořechy, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme med a dáme ztuhnout do lednice.
Do kuřecích prsou vyřízneme kapsu a naplníme ji studeným ochuceným máslem. Maso opepříme a na olivovém oleji opečeme z obou stran. Porce kuřete vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a ještě 5−10 minut dopečeme.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
Fíky nakrájíme na malé kostičky a povaříme ve smetaně asi 5 minut.
Brambory slijeme, rozšťoucháme je s přepuštěným máslem, vmícháme fíky povařené ve smetaně, dochutíme sekanou petrželkou, pepřem a solí.
Ohodnoťte tento recept: