Hovězí žebra v Tex-Mex, pečená kukuřice v medu a chilli


1 kg hovězích masitých žeber
6 bobkových listů
10 kuliček nového koření
lžíce soli
100 ml vinného octa
1 cibule
Marináda na žebra
5 stroužků česneku
1 lžička soli
3 lžíce koření Tex-Mex
2 lžíce medu
2 lžíce hořčice
5 lžic oleje
Pečené kukuřice
4 lžíce oleje
2 lžíce medu
šťáva z ½ citronu
1 lžička kajenského pepře
4 celé kukuřice
Do hrnce s vodou přidáme bobkový list, rozkrojenou cibuli, nové koření, sůl a vinný ocet, přivedeme k varu a vložíme žebra. Necháme povařit.
Mezitím si připravíme marinádu na žebra. Česnek utřeme se solí, vložíme do mísy, přisypeme koření, hořčici, med a olej a metličkou promícháme. Uvařená žebra promícháme v marinádě, dáme na plech a pečeme v troubě asi 30 minut na 200 stupňů.
Suroviny na marinádu na kukuřici dáme do mísy a metličkou promícháme. Kukuřice si nakrájíme na malé kousky a vložíme je do marinády. Na plech vyložený pečícím papírem umístíme kousky kukuřice s párátkem, polijeme zbytkem marinády a pečeme v troubě 15 minut při teplotě 200 stupňů.
Ohodnoťte tento recept: