Brownies – evergreen mezi dezerty, pochází z USA.

300 g čokolády (60 % kakaa)
200 g másla
3 vejce
200 g hnědého třtinového cukru
70 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní.

Vejce vyšleháme do světlé pěny, poté vešleháme cukr, když je směs hustá a lesklá, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a na závěr mouku smíchanou s kypřicím práškem

Směs vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, který potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Pokud máme menší formu, a tedy vyšší těsto, pečeme déle.

Povrch brownies by měl být pevný na dotek, mírně lesklý a suchý. Zapíchneme-li do těsta špejli, měly by na ní zůstat vlhké drobečky těsta. Je to takto žádoucí, poněvadž brownies mají zůstat hutné a nesmí být vysušené.

Vychladlé těsto krájíme na kostky.

Ohodnoťte tento recept: 

279 hlasů

Další recepty Celý díl