Fenyklový salát s pomeranči, řapíkatým celerem, chilli a grilovanými bylinkovými krevetami


1 fenykl
4 stonky řapíkatého celeru
2 pomeranče
Dresink
2 lžíce šťávy z pomerančů
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
sůl
pepř
250 g krevet
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl
hrst čerstvé petrželky
Na dozdobení
pár snítek kopru
kousky pomeranče
Fenykl nakrouháme na struhadle na velmi tenké plátky, řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, spaříme 1 minutu ve vroucí vodě a ihned zchladíme ve vodě studené. Z pomerančů okrájíme kůru a vykrájíme měsíčky. Chilli papričku si nakrájíme nadrobno.
Hořčici, med, olej a šťávu z pomerančů dáme do mísy a vyšleháme hladkou emulzi, osolíme, opepříme a přidáme chilli papričku. Do dresinku vložíme fenykl, řapíkatý celer, pomeranče a jemně promícháme.
Krevety nařízneme, dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek a olivový olej. Vhodíme na rozpálenou pánev, osolíme. Petrželku si nasekáme najemno a přimícháme ke krevetám.
Servírujeme salát, přidáme krevety a dozdobíme kousky pomerančů a koprem.
Ohodnoťte tento recept: