Sekaný salát s flank steakem, avokádem a granátovým jablkem


2 ks flank steaku
pepř
lžíce sezamového oleje
sůl
lžíce másla
3 snítky čerstvého tymiánu
Dresink
2 lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku
stonky koriandru
1 lžička rybí omáčky
3 lžíce sezamového oleje
šťáva z ½ limetky
Salát
300 g barevných cherry rajčátek
1 okurka
2 červené cibule
Na dokončení
hrst čerstvého koriandru
1 granátové jablko
1 avokádo
sezamová semínka
Flank steak si opepříme, zakápneme olejem, rukou rozetřeme a dáme na rozpálenou pánev. Opečeme z obou stran, osolíme, přidáme máslo a čerstvý tymián, krátce prohřejeme a v troubě dopečeme na 65 stupňů.
Česnek a stonky koriandru si nasekáme najemno, do mísy dáme třtinový cukr, sezamový olej, rybí omáčku, šťávu z limetky a přisypeme česnek a stonky koriandru. Společně promícháme.
Rajčátka si překrojíme napůl, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky či plátky, červenou cibuli na klínky. Vsypeme k zálivce a společně promícháme.
Sezamová semínka si nasucho opražíme na pánvi, avokádo si nakrájíme na plátky, koriandr nasekáme, granátové jablko si rozebereme na semínka. Všechny komponenty servírujeme na talíř.
Ohodnoťte tento recept: