Salát z chřestu, jahod a máty s bresaolou


½ římského salátu
300 g zeleného chřestu
1 chilli paprička
150 g jahod
pár lístků máty
hrst oříšků kešu
150 g žervé
pár kuliček růžového pepře
hrst sekané pažitky
sůl
150 g krájené bresaoly
Dresink
100 g bílého jogurtu
2 lžičky vinného octa
4 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl
Z chřestu škrabkou nařežeme dlouhé plátky, salát a mátu nakrájíme na proužky, chilli papričce vykrojíme střed a nakrájíme ji najemno. Jahody pokrájíme na malé kostičky či plátky.
Suroviny na dresink si dáme do mísy a rozšleháme metličkou.
Suroviny na salát vsypeme do zálivky a společně promícháme. Nakonec přidáme kešu a krátce zamícháme.
Do misky dáme žervé, sůl, růžový pepř a spolu s pažitkou promícháme. Touto směsí plníme plátky bresaoly, které zavineme do tvaru růžičky. Servírujeme se salátem. Můžeme dozdobit jahodami, sekanými kešu a zakápnout olivovým olejem.
Ohodnoťte tento recept: