Ryby a mořské plody

Pražma plněná bylinkami es zadělávaným pórkem

2 ks pražmy
pár snítek čerstvého tymiánu
šťáva z ½ citronu
4 stroužky česneku
špetka koření harissy
2 šalotky
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř

Zadělávaný pórek

2 šalotky
4 brambory
lžíce másla
150 ml vývaru
150 ml smetany 33%
pepř
sůl
snítka tymiánu
špetka muškátového oříšku
1/2 pórku
hrst nakrájené pažitky

Česnek, nakrájenou šalotku, šťávu z citronu, tymián, harissu, sůl, pepř a olivový olej dáme do hmoždíře a utlučeme směs, kterou budeme potírat rybu.

Pražmu nakrojíme a potřeme směsí uvnitř i zvenku. Pečeme 15 minut na 190–200 stupňů.

Šalotku nakrájíme na tenké nudličky, brambory na malé kostičky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme brambory, poté šalotku a opepříme. Po několika minutách zalijeme vývarem a dále vaříme. Přilijeme smetanu a přisypeme muškátový květ. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pórek nakrájíme na proužky a nasypeme do vařící směsi. Povaříme.

Servírujeme společně s pražmou a bohatě zasypeme pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl