Tartar z tuňáka s čočkovým salátem


300 g čerstvého tuňáka
1 šalotka
½ čerstvého fenyklu
špetka citronové kůry
šťáva z ½ citronu
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sezamového oleje
hrst nasekané pažitky
několik kuliček růžového pepře
sůl podle potřeby
Salát
150 g vařené čočky beluga
sezamový olej na smažení
3 žluté mrkve
1 šalotka
kousek řapíkatého celeru
šťáva z ½ citronu
hrst pažitky
sůl
špetka koření harissy
Na dokončení
francouzská bageta
Mrkev, šalotku a řapíkatý celer nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme sezamový olej a zeleninu osmahneme. Přisypeme uvařenou čočku, zakápneme šťávou z citronu, osolíme, přidáme pažitku a harissu a společně promícháme.
Tuňáka nakrájíme na velmi drobné kostičky. Šalotku nakrájíme velmi najemno. Fenykl nastrouháme na struhadle, přistrouháme citronovou kůru. Vše promícháme. Přidáme šťávu z citronu, sezamový olej, sójovou omáčku, nasekanou pažitku, růžový pepř a případně sůl.
Bagetku opečeme na pánvi a servírujeme se salátem a tataráčkem.
Ohodnoťte tento recept: