Moučníky a cukroví

Koláč s mléčnou čokoládou a jogurtem

200 g hladké mouky
100 g másla
100 g třtinového cukru
2 g soli
10 g vody
2 g mletého kardamomu
olej na vymazání formy

Pěna

250 g smetany ke šlehání
500 g smetanového jogurtu
200 g mléčné čokolády
100 g mléka
50 g třtinového cukru
10 g želatiny v plátcích
1 g mořské soli
voda

50 g kakaových bobů
10 g kakaa
několik tobolek kardamomu

Mouku, cukr, sůl, kardamom a máslo dáme do mísy a vytvoříme drobenku. Přidáme vodu a zapracujeme. Formu na koláč vymažeme olejem, těsto do ní vsypeme a pořádně namačkáme. Pečeme 25–30 minut na 170 stupňů.

Plátky želatiny namočíme do vody a necháme 5 minut odstát. Mléko, třtinový cukr a sůl dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme želatinu. Promícháme. Do mísy si nasypeme čokoládu a zalejeme horkou směsí, přidáme jogurt a zamícháme dohladka. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu. Celou směs nalijeme na vychladlý koláč. Dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

Hotový koláč posypeme kakaem, kousky kakaových bobů a pár tobolkami kardamomu.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl