Zeleninová jídla

Fazolový burger

Burger

400 g červených vařených fazolí (z plechovky)
3 vařené brambory
sůl
sušené jalapeños
sušený koriandr
strouhanka
olivový olej podle potřeby
olej na smažení

Dip

4 lžíce majonézy
šťáva z 1 limety
1 avokádo
špetka sušených jalapeños

Na dokončení

žlutou mrkev
olej
4 housky
1–2 rajčata
půl hlávky římského salátu
hrst rukoly
4 plátky ovčího sýra

Fazole a brambory společně rozmixujeme, osolíme, přisypeme koření a strouhanku a společně promícháme. Tvarujeme burgery, které poté obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi s olejem.

Majonézu, šťávu z limety, avokádo a sušené jalapeños společně rozmačkáme a vytvoříme dip. Mrkev si nakrájíme na hranolky a osmažíme v pánvi s olejem. Rajčata nakrájíme na kolečka, salát na nudličky. Housky rozkrojíme, na sucho opečeme, poklademe dolní polovinu housky dipem, posypeme pokrájeným salátem, dáme kolečko rajčete, přiložíme burger se sýrem, rukolu a vrchní část housky. Servírujeme s mrkvovými hranolky.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl