

Těsto
300 g hladké mouky
175 g studeného másla
160 g bílého jogurtu
2 g soli
Náplň
500 g mladého chřestu
50 ml bílého vína
pepř
sůl
200 g sýru kamadet (brie)
1 vejce M
několik snítek čerstvého tymiánu
maldonská sůl
Servírování
40 g medu
Mouku, sůl a máslo dáme do mísy a rukama vytvoříme drobenku. Poté přidáme jogurt, zapracujeme a necháme 15 minut odpočinout v mrazáku. U chřestu odkrojíme konce. V pánvi dáme vařit vodu na chřest, přilijeme víno, přidáme tymián, 1 lžičku soli a pepř. Přivedeme k varu a vložíme chřest. Necháme ho tam 3 minuty a vyndáme do mísy se studenou vodou. Nakrájíme na kousky ideálně velké do šátečku.
Vychlazené těsto si vyválíme na pomoučené ploše do tvaru obdélníku a rádýlkem rozkrájíme na 12 čtverečků.
Sýr si nakrájíme na plátky, ty klademe na jednotlivé čtverce spolu s chřestem, okraje potřeme rozmíchaným vejcem, celé posypeme čerstvým tymiánem a balíme do tvaru šátečku.
Zarolované šátečky pokládáme na plech s pečicím papírem, potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme maldonskou solí. Pečeme na 180 stupňů po dobu 20 minut. Před servírováním pokapeme medem.
Ohodnoťte tento recept: