Maso

Kachní prsa s bramborovo-dýňovým pyré, šalotka s řepou

2 kachní prsa
pepř
sůl
lžíce kmínu
pár snítek tymiánu
pár lístků šalvěje
2 lžíce másla
lžíce medu

Pyré

500 g brambor
1/2 malé dýně hokkaido
3 lžíce másla
4 lžíce sezamového oleje
20 lístků meduňky
2 vařené (středně velké) červené řepy
4 šalotky
2 lžíce másla
1 badyán
sůl
pepř
lžíce medu
200 ml bílého vína

Kachní prsa na kůži nařízneme, posypeme kmínem a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Po pár minutách otočíme a přidáme máslo, tymián, šalvěj a osolíme. Přeléváme máslem a restujeme dorůžova. Poté pečeme v troubě na 150–160 stupňů asi 12–15 minut. Maso vyjmeme. Ve výpeku rozmícháme lžíci medu. Výpekem poté poléváme servírované jídlo.

Dýni si vydlabeme a společně s oloupanými bramborami nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit do osolené vody. Po 5 minutách k nim přidáme dýni. Vaříme společně doměkka. Rozšťoucháme, přidáme máslo, sezamový olej a nasekané lístky meduňky.

Šalotku a červenou řepu nakrájíme na klínky. Šalotku necháme zesklovatět na pánvi s máslem, přidáme badyán, osolíme, opepříme, přidáme červenou řepu a společně orestujeme. Můžeme přidat lžíci medu. Nakonec zalijeme bílým vínem a společně provaříme.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl