Jehněčí kebab s jarní zeleninkou


Kebab
600 g mleté jehněčí kýty
sůl
pepř
svazek čerstvého koriandru – stonky
2–3 lžíce olivového oleje
šťáva z limety
špejle
olej na smažení
Zeleninka
1 cuketa
1 žlutá paprika
5 stonků chřestu
6 ředkviček
olivový olej
1 limeta
Pesto
3 lžíce slunečnicových semínek
svazek máty
5 stroužků česneku
5 lžic olivového oleje
pepř
sůl
Na ozdobu
200 ml řeckého jogurtu
lístky koriandru
Na pánvi opražíme slunečnicová semínka dozlatova. Lístky máty natrháme a nakrájíme nadrobno a nasypeme do hmoždíře, přidáme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, přisypeme opražená semínka a zalijeme olivovým olejem. Vše společně nadrtíme.
Stonky koriandru nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu. Osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem a šťávou z limety. Zapracujeme. Tvarujeme malé válečky na špejle a necháme je ztuhnout v lednici 30–60 minut. Poté smažíme na pánvi s kapkou oleje.
Cuketu, papriku, ředkvičky a chřest nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Osolíme a opepříme.
Servírujeme jednotlivé komponenty na talíř a dozdobíme řeckým jogurtem a lístky koriandru.
Ohodnoťte tento recept: