Zeleninová jídla

Tarte flambée s kysaným zelím a slaninou

Těsto

250 g hladké mouky
150 g vody
50 g másla
3 g soli
provensálské koření dle chuti

Náplň

150 g slaniny nebo špeku
200 g kysaného zelí
olej na osmahnutí
100 g zakysané smetany
100 g bílého jogurtu
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Suroviny na těsto dáme do mísy a hněteme několik minut do hladkého těsta. Zabalené necháme v míse odpočinout.

Slaninu, cibuli a česnek na náplň si nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi, osolíme, opepříme.

Vykynuté těsto rozválíme natenko do tvaru obdélníku.

V misce smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a těsto rovnoměrně potřeme. Posypeme osmahnutou směsí a poklademe kysaným zelím. Pečeme na 200 stupňů na horký vzduch 12 –15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

54 hlasů

Další recepty Celý díl