Moučníky a cukroví

Perník s melasou a medem

Těsto

340 g hladké mouky
400 g podmáslí
150 g rozpuštěného másla
150 g melasy
150 g medu
150 g třtinového cukru
2 vejce
10 g sušeného zázvoru
5 g skořice
5 g perníkového koření
9 g jedlé sody
4 g soli
kůra a šťáva z 1 pomeranče

Poleva

150 g hořké čokolády
130 g smetany

Mouku, cukr, všechna koření, sodu, sůl a kůru z pomeranče dáme do mísy a krátce promícháme. Přidáme zbylé tekuté ingredience a ruční metličkou jemně promícháme. Těsto rovnoměrně vylejeme do plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem. Pečeme na horký vzduch na 160 stupňů, dokud není korpus upečený (zkoušíme špejlí).

V hrnci přivedeme k varu smetanu a vlijeme do mísy s nalámanou čokoládu. Metličkou mícháme do konzistence hladké polevy.

Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

52 hlasů

Další recepty Celý díl