Pečená křepelčí prsíčka s listovým špenátem, mačkanými bramborami s petrželkou v křupavém těstě, doplněné zeleninou, kaštany a silnou šťávou


4 porce
580 g křepelčích prsíček
4 cl rostlinného oleje
sůl
pepř
čerstvě mletý pepř
listy špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
120 g mrkve
100 g kořene kerblíku
1 cuketa
120 g jedlých vařených kaštanů
2 plátky filo těsta
240 g vařených brambor
hrst petrželky
50 g másla
muškátový oříšek
tymián
1 l vývaru z křepelčích kostí
2 dcl červeného vína
Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cuketu nakrájíme na cca 5 mm silné plátky. Zeleninu opečeme na oleji, osolíme a přidáme trochu másla.
Vařené brambory rozmačkáme, přidáme sůl, muškátový ořech, máslo a sekanou petrželku. Směs vložíme na tenké těsto, které jsme potřeli máslem, posypali solí, pepřem a tymiánem a vytvoříme úhledný váleček. Opečeme dozlatova ze všech stran.
Silný křepelčí vývar jsme si svařili s červeným vínem. Křepelčí prsíčka očistíme, osolíme a opepříme. Pečeme dozlatova z obou stran cca 4–5 minut a necháme dopéct v troubě na 60 °C.
Nakonec na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, trochu česneku a vložíme vypraný listový špenát. Přidáme sůl a pepř. Lehce orestujeme.
Nyní servírujeme jednotlivé komponenty na talíř. Nakonec celé jídlo doplníme omáčkou ze zredukovaného vývaru a červeného vína.
Ohodnoťte tento recept: