Ryby a mořské plody

Variace krevetových koktejlů s rajčatovou a majonézovou omáčkou, listy křupavých salátů a křupavou bagetou

4 porce

480 g vyloupaných blanšírovaných malých krevet
4 ks velkých krevet
150 g drcených rajčat svařených s cukrem a solí
60 g řapíkatého celeru
150 g majonézy
40 g nakládaného zeleného pepře
snítka kopru
koriandr
1 limetka
1 lžíce sezamových semínek
120 g listů římského salátu
1 světlá bageta
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného křenu
sůl

Připravíme si dva druhy krevetového koktejlu. První varianta je omáčka z drcených rajčat, které si nejdříve svaříme s cukrem a trochou soli, do které přidáme na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer a zelený pepř v nálevu, který posekáme najemno spolu s koprem.

Smícháme s malými krevetkami a přidáme pár lžic nálevu ze zeleného pepře a ještě trochu opepříme.

Druhá omáčka je majonézová. Do majonézy přidáme trochu drcených rajčat, limetkovou šťávu a posekaný koriandr. Smícháme s krevetami a posypeme praženým bílým sezamem.

Větší krevety očistíme a krátce blanšírujeme na másle a dáme na ozdobu. Vše doplníme listy římského salátu, které lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem, a plátky křupavé bagety. Koktejly lehce zastrouháme čerstvým křenem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl