Luštěniny a obiloviny

Hrachová kaše trochu jinak

4 porce

200 g zeleného hrachu
100 g dýně hokkaido
2 vařené červené řepy
1 červená cibule
150 g cukety
2 stonky jarní cibulky
100 g škvarků
100 g špeku
2 krajíce chleba
2 hrsti špenátu
sůl
pepř
chilli
50 g másla
60 ml mléka
100 ml zakysané smetany

Hrách si namočíme přes noc. Druhý den vodu slijeme a hrách uvaříme doměkka.

Špek, škvarky a chléb nakrájíme na malé kostky a vše společně opečeme na pánvi. Dáme stranou do misky. Dýni, řepu, cuketu, cibuli a jarní cibulku si nakrájíme a opečeme ve stejné pánvi. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Pak přisypeme směs špeku, švarků a chleba. Nakonec přidáme baby špenát a krátce provaříme.

Uvařený hrách rozmixujeme v hladkou kaši, osolíme a na závěr přidáme máslo s mlékem.

Na talíř servírujeme kaši a na ni nasypeme opečenou směs zeleniny, chleba, špeku a škvarků. Dozdobíme zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl