Luštěniny a obiloviny
Šakšuka


4 porce
2 stroužky česneku
1 cibule
10 cm čerstvého zázvoru
olej na smažení
1 velká červená paprika
½ květáku
2 velká rajčata nebo plechovka loupaných rajčat
konzerva cizrny
sůl
pepř
chilli
4 vejce
150 ml zakysané smetany
čerstvá petrželka
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, zázvor a česnek. Papriku nakrájíme na proužky, květák na malé růžičky a přidáme na základ. Zalijeme rajčaty a vše krátce podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme chilli. Přidáme vařenou cizrnu i s nálevem a dusíme asi 8 minut. Šťáva by měla být hustá.
V pánvi utvoříme důlky, do kterých vyklepneme vejce. Přiklopíme a necháme vejce uvařit. Před podáváním přidáme zakysanou smetanu a čerstvou petržel a necháme krátce podusit.
Ohodnoťte tento recept:
36 hlasů