Vegetariánský pokrm, ve kterém se kombinuje obilnina s luštěninou a zeleninou. Skvěle chutná a po stránce nutriční nemá chybu.

4–6 porcí

300 g rýže basmati
300 g květáku
200 g červené čočky
100 g zmrazeného nebo čerstvého hrášku
1 větší brambora
2 středně velké cibule
2 středně velká rajčata
1–2 chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
5+3 PL přepuštěného másla
3 bobkové listy
2 PL indického kari
1 KL mletého římského kmínu
1 KL garam masaly
sůl

Květák omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky, omytý a oloupaný brambor nakrájíme na velké kostky.

Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, stejně tak rajčata, papričku chilli.

5PL másla přepustíme, za stálého míchání na něm opečeme cibuli do zlatova, přidáme rajčata, chilli papričky a ostatní koření, zasmahneme. Přidáme propláchnutou rýži, hrášek, čočku, brambory, květák, dostatečně osolíme a zalijeme vodou. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme příkon a mírně dusíme pod pokličkou 20 minut, až jsou všechny přísady měkké.

Hotový pokrm pokapeme zbytkem přepuštěného másla a lehce posypeme kořením garam masala.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl