Čočka po indicku se zeleninou
Na 4 porce budete potřebovat
200 g čočky beluga
2 bobkové listy
1 lžička kurkumy
1 lžička drceného kmínu
1 lžička hořčičného semínka
1 lžička kari
1 cibule
2 cm strouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
2 mrkve
2 brambory
1 malá cuketa
4 růžičky brokolice
4 lžíce oleje
250 ml vody
400 g drcených rajčat
citronová šťáva z půlky citronu
sůl
200 ml kokosové smetany
hrst koriandru
vařená rýže basmati
Čočku propláchneme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je její výška v hrnci. Přidáme bobkový list a povaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a zázvor nasekáme najemno. Mrkev, cuketu, brokolici a brambory nakrájíme na kostičky.
Na pánvi s olejem zpěníme zázvor, česnek, cibuli a mrkev. Přisypeme hořčičné semínko a drcený kmín a restujeme. Po chvíli přisypeme zbytek nakrájené zeleniny, přidáme kari a kurkumu, zalijeme drcenými rajčaty, vodou, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Povaříme do změknutí a přisypeme najemno nasekaný koriandr (stonky). Ještě krátce povaříme a nakonec zjemníme kokosovou smetanou. Smícháme s uvařenou čočkou a servírujeme s vařenou rýží basmati a dozdobíme čerstvým koriandrem.
Ohodnoťte tento recept: