Indický guláš
Pokud překonáte náročnější přípravu spočívající v krájení většího množství cibule a strouhání velkého množství rajčat, pokrm se vám pak sám v hrnci postará o propojení libých chutí, kde maso nasákne cibulovo-rajčatovou chuť a díky vydušení vody vznikne hustá, chuťově skvělá omáčka. Podávat můžete nejlépe s rýží, ale i s bramborem či pečivem.
4 porce
800 g kuřecích prsou
800 g cibule
2000 g rajčat
2 sušené chilli papričky nebo mleté chilli
olej
sůl
pepř
Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme). Z rajčat scedíme šťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání.
Maso nakrájíme na větší kostky.
Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, přidáme dužinu z rajčat, společně zarestujeme, přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat. Jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená v hustší omáčku (asi za půl hodiny), Omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo dopepřit.
Dušená rýže Basmati
Na rozpáleném oleji osmahneme rýži, špetku celého kmínu, zalijeme vodou (rýže voda 1:1,5), osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a přendáme dusit do trouby 20 minut při 180 °C.
Ohodnoťte tento recept: