Maso

Srnčí hřbet, lišková omáčka s višněmi a bramborové krokety

800 g srnčího hřbetu
2 snítky tymiánu
50 g másla
4 lžíce oleje
2 cibule
400 g lišek
50 g sušených višní
sůl
500 ml smetany 33%

600 g uvařených brambor
1 žloutek
200 g hrubé mouky
vejce na obalení
strouhanku na obalení
500 ml oleje na smažení

Cibuli nakrájíme na klínky, lišky na poloviny. Filet srnčího hřbetu rozdělíme na 3 části, nasolíme, na pánvi rozpálíme olej a krátce osmahneme. Přidáme máslo a tymián a maso výpekem několikrát přelijeme. Poté maso vyndáme a necháme v teple odpočívat.

Ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme lišky a sušené višně. Poté zalijeme smetanou, osolíme a necháme společně provařit.

Uvařené brambory nastrouháme na struhadle, přidáme žloutek, mouku a osolíme. Vytvarujeme válečky, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme ve velké vrstvě oleje.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl