Luštěniny a obiloviny

Pohankové rizoto se škvarky, nakládanou cibulkou, křenem a vařeným vepřovým jazykem

4 porce

500 g uvařené pohanky
60 g škvarků
lžíce másla
1 cibule
60 g nakládaných mini cibulek
1 dcl vývaru
100 ml smetany 40%
50 g strouhaného ovčího sýra
sůl
pepř
400 g uvařeného hovězího jazyka
50 g másla na prohřátí jazyka
100 g strouhaného křenu

Cibuli nakrájíme na klínky, škvarky překrájíme na menší kousky. V pánvi rozpustíme máslo společně se škvarky, přidáme cibuli a nakládané cibulky, orestujeme, přidáme pohanku uvařenou v mléce, zalijeme vývarem, promícháme, prohřejeme a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný ovčí sýr a vše promícháme. Jazyk nakrájíme na plátky a prohřejeme v másle. Servírujeme s rizotem a vše posypeme strouhaným křenem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl