Maso

Vepřová kotleta se šalvějovým máslem, sušenými švestkami a slivovicí, vaječný koláč s podzimní zeleninou

4 porce

4 vepřové kotlety
sůl
pepř
2 lžíce oleje
4 bobkové listy
1 červená cibule
1 bílá cibule
60 g másla
4 lístky šalvěje
50 g sušených švestek
1 dcl slivovice

400 g oranžové a žluté mrkve
200 g petržele
2 bobkové listy
sůl
5 vajec
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
snítka oregana
pepř
lžíce oleje

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, krátce provaříme v osolené vodě s bobkovým listem, vyjmeme a zprudka zchladíme ve studené vodě. Vejce rozmícháme se solí, pepřem a sekanými bylinkami – rozmarýnem, tymiánem a oreganem. Přidáme zchladlou zeleninu a promícháme. Tuto směs vlijeme do rozpálené pánve s olejem, přiklopíme a pozvolna pečeme. Poté vyjmeme a nakrájíme na porce.

Vepřovou kotletu osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme bobkový list a ze všech stran opečeme v pánvi. Poté přendáme do pekáče a přikryjeme. Do výpeku vložíme část másla, nasypeme na klínky nakrájenou červenou i bílou cibuli, nasekanou šalvěj, na poloviny nakrájené švestky a zalijeme slivovicí. Nakonec zjemníme zbytkem másla. Kotlety vrátíme a vše společně prohřejeme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl