Houby

Grilované žampiony s mletým masem

Příjemná změna při grilovacím posezení – namísto plátku krkovice naplňte žampiony, jež jako mističky udrží šťávu i tuk mletého masa. Neváhejte, vyzkoušejte!

4 porce

12 větších žampionů
½ kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 malá cibule
olej
1 vejce
hrst sekané petrželky
mletý pepř
sůl

rajčatovo-papriková směs

4 rajčata
2 papriky (červená a žlutá)
olej
bazalka
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky.

Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou a na oleji osmahnutou cibulí, vejcem, sekanou petrželkou, pepřem a solí.

Touto směsí plníme žampiony, vkládáme na gril a přiklopené pečme 20−30 minut.

Podáváme s rajčatovo−paprikovou směsí. Papriky a rajčata rozkrojíme, odstraníme semeník a dužinu nakrájíme na kostičky.

Zeleninu krátce opečeme na oleji, ochutíme lístky bazalky, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl