Placky na tálu plněné tymiánovými houbami, řepou, křenem a trhaným hovězím


4 porce
100 g hladké mouky
100 ml vody
sůl
lžíci oleje
tymián na dochucení300 g směsi hub
máslo na smažení
1 stroužek česneku
půl lžičky drceného kmínu
půl lžičky tymiánu
sůl
150 g trhaného hovězího masa100 g vařené červené řepy
1 lžíci strouhaného křenu
jarní cibulku na dozdobení200 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
sůl
Suroviny na těsto dáme do mísy a umícháme hladké těsto. Necháme v míse odpočinout asi 20 minut. Poté vytvarujeme placky a pečeme na rozpálené plotně.
Do pánve vložíme máslo, na kterém opečeme houby. Přidáme drcený kmín, česnek, tymián, trhané maso a lehce osolíme.
Červenou řepu nakrájíme na nudličky a smícháme společně s křenem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem se solí.
Hotové placky plníme směsí trhaného masa a hub, poklademe salátem z červené řepy, dozdobíme jarní cibulkou a vedle přidáme dip ze zakysané smetany.
Ohodnoťte tento recept: