Jelení řízky s dýňovými špeclemi, kapustou a hlívou


4 porce
150 – 200 g hladké špaldové celozrnné mouky
200 g dýně hokkaido
1 dcl vody
2 vejce
4 lžíce oleje
sůl dle potřeby
muškátový oříšek dle potřeby600 g jeleního hřbetu
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
vejce na obalení
mouku na obalení
strouhanku na obalení
ghí – přepuštěné máslo na smažení
sůl100 g kapusty
100 g hlívy ústřičné
1 lžíci jarní cibulky
půl lžičky drceného kmínu
půl lžičky fenyklového semínka
sůl
250 ml smetany 33%
ghí – přepuštěné máslo
Dýni hokkaido nastrouháme najemno na struhadle, přidáme vejce, mouku, vodu, olej, sůl a muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme. Do vroucí osolené vody protlačíme přes haluškovač těsto a špecle vaříme 2 – 3 minuty. Po uvaření vložíme do studené vody.
Jelení hřbet nakrájíme, rukou jemně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí a tymiánem. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a řízky osmažíme.
Na rozpáleném přepuštěném másle opečeme natrhanou hlívu, přidáme kmín, fenyklové semínko a kapustu nakrájenou na kusy. Krátce osmahneme a vložíme uvařené a vychlazené špecle. Promícháme, osolíme, zarestujeme a zalijeme smetanou. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku.
Ohodnoťte tento recept: