Moučníky a cukroví

Zázvorový perník s jablky

Chalupářská snídaně se pro mnohé z nás neobejde bez dobrého koláče, buchty nebo perníku. Náš perník voní po exotickém koření a je vláčný po jablíčkách.

400 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 lžičky drceného koření (hřebíček, badyán, nové koření)
2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
pomerančová kůra
400 g strouhaných jablek
1 vejce
2 dl černého piva
2 dl mléka
1 dl slunečnicového oleje
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáče

V míse promícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme jablka, vejce, pivo, mléko a olej.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypaného pekáče, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

95 hlasů

Další recepty Celý díl