Maso

Kuřecí paličky pečené à la choucroute po plzeňsku

4 porce

12 ks kuřecích paliček
2 klobásy
200 g cibule
400 g kysaného zelí
400 g mladých brambor se slupkou
200 g uzené krkovice
400 ml světlého piva
sůl
1 lžíce sladké papriky
1 lžička chilli
8 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
8 ks bobkových listů
1 lžička celého kmínu
4 lžíce medu

Krkovici a klobásu nakrájíme na větší kostičky, cibuli na půlkolečka a mladé brambory na poloviny. U paliček odsekneme klouby a vložíme je do pekáče. Poklademe cibulí, přidáme brambory, klobásu a uzenou krkovici. Nahoru dáme kysané zelí a přisypeme kmín, sladkou papriku, chilli, celý pepř, nové koření a bobkový list. To celé polijeme medem a na závěr pivem. Před pečením posolíme. Vložíme do trouby a pečeme 60 minut na 170 stupňů. Během pečení několikrát promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

44 hlasů

Další recepty Celý díl