Maso
Kari steak z krkovice


4 porce
1 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
První marinádu připravíme smícháním kari pasty, vody, římského kmínu a slunečnicového oleje. Do této lázně vložíme nakrájené steaky z krkovice a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Na druhou marinádu opečeme nasuchu sezamová semínka, smícháme je s octem, olejem a dochutíme tabascem.
Při grilování maso nejprve prudce zapečeme z obou stran, pak volněji dopečeme a potíráme marinádou číslo II.
I. marináda na naložení masa
2 lžíce červené kari pasty
0,5 dl vody
drcený římský kmín
slunečnicový olej
II. marináda na potírání masa
4 lžíce sezamového semínka
4 lžíce vinného octa
5 lžic slunečnicového oleje
chilli nebo tabasco podle chuti
Ohodnoťte tento recept:
16 hlasů