Maso

Kari steak z krkovice

4 porce

1 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku

První marinádu připravíme smícháním kari pasty, vody, římského kmínu a slunečnicového oleje. Do této lázně vložíme nakrájené steaky z krkovice a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

Na druhou marinádu opečeme nasuchu sezamová semínka, smícháme je s octem, olejem a dochutíme tabascem.

Při grilování maso nejprve prudce zapečeme z obou stran, pak volněji dopečeme a potíráme marinádou číslo II.

I. marináda na naložení masa

2 lžíce červené kari pasty
0,5 dl vody
drcený římský kmín
slunečnicový olej

II. marináda na potírání masa

4 lžíce sezamového semínka
4 lžíce vinného octa
5 lžic slunečnicového oleje
chilli nebo tabasco podle chuti

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl