Kousky konfitovaného kachního stehna s pečenou bramborou, dušenou šalotkou s kmínovým olejem, liškami a tymiánem
4 porce
4 kachní stehna
3 šalotky
3 dcl zeleninového vývaru
výpek z kachen
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
4 lžičky kmínového oleje
½ dcl slunečnicového oleje4 brambory
190 g zakysané smetany
20 g pažitky
1 lžička kmínového oleje2 kedlubny
200 g lesních hub
2 jarní cibule
100 g křenu
Velké brambory společně s hrubou solí zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 2 hodiny při 180 °C.
Kachní stehna osolíme, opepříme, pokapeme trochou oleje a pečeme v troubě 2 hodiny na 150 °C.
Z pečených stehen obereme maso (bez kůže) a natrháme na menší kousky. V pánvičce rozehřejeme olej, orestujeme na nudličky nakrájenou šalotku, přidáme trhané maso, tymián, kmínový olej, sůl, pepř a kachní výpek. Pokud bude směs hustá, můžeme zředit vývarem.
Do hlubokého talíře vložíme rozmáčklou pečenou bramboru, do které přidáme směs trhaného kachního masa zalitou výpekem. Přidáme osolené restované houby a lehce uvařenou na nudličky nakrájenou kedlubnu, kterou jsme osmahli s houbami. Dozdobíme pažitkovou zakysanou smetanou s kmínovým olejem a jarní cibulkou. Nakonec přidáme strouhaný křen.
Ohodnoťte tento recept: