Maso

Zapečená krkovice s bramborami a smetanou

4 porce

600 g pečené krkovice na kmíně
60 g špeku
8 stroužků česneku
200 g cibule
800 g brambor
200 g pórku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička chilli
300 ml smetany 33%
sůl
pepř
100 g tučného sýru

Cibuli nakrájíme na klínky, pórek nakrájíme šikmo na půlkolečka, špek na kostičky a česnek utřeme se solí.

V pánvi vypečeme špek, přidáme cibuli a restujeme dosklovata. Poté přidáme pórek, zarestujeme a vsypeme sladkou papriku a chilli. Zamícháme, zalijeme smetanou, vypneme vařič a vmícháme česnek utřený se solí.

Brambory a krkovici nakrájíme na plátky, brambory vyskládáme do pekáče a osolíme. Navrch poklademe plátky krkovice a zalijeme cibulovo-pórkovou směsí.

Dobře rozprostřeme a poklademe nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 150 °C asi 35–45 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl