Zauzený filet sivena s meruňkovým chilli chutney, mangoldem a opečeným rozmarýnovým chlebem


4 porce
4 filety sivena
sůl
20 g slunečnicového oleje
30 g hořčice (s červeným pepřem)
meruňková chilli omáčka
1 lžičku vyloupaného kardamomu
1 lžičku fenyklu
1 lžičku růžového pepře
štěpky na uzení500 g meruněk
1 lžíci slunečnicového oleje
2 červené cibule
1 stroužek česneku
1 lžičku zázvoru sekaného
chilli paprička
10 g hořčičného semínka
70 g rozinek
4 lžíce pasírovaných rajčat
meruňková chilli omáčka
70 ml jablečného octa¨
100 g cukru
bílé víno dle chuti1 snítka rozmarýnu
listy mangoldu
1 plátek bílého chleba
bylinky na ozdobu
100 g přepuštěného másla
15 g semínek slunečnice
Filety ze sivena osolíme a potřeme směsí oleje, drceného koření, hořčice a meruňkové chilli omáčky. Pečlivě rozetřeme a necháme marinovat alespoň dvacet minut.
Ve větším kastrolu lehce orestujeme na troše oleje nakrájenou červenou cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme na kostičky nakrájené meruňky, rozinky, hořčičné semínko, nadrcené koření, rajčata, chilli papričku, cukr, ocet a bílé víno. Vše necháme vyvařit do požadované konzistence.
Do rozpáleného kastrolu přidáme dřevěné štěpky, které nám vyudí marinované rybí filety.
Udíme minimálně 10 – 15 minut. Poté filety vyjmeme a stáhneme z nich kůži.
Chléb a mangold opečeme na másle s rozmarýnem.
Sivena servírujeme na talíři společně s chutney a opečeným chlebem nakrájeným na kostky a listy mangoldu. To celé posypeme praženými slunečnicovými semínky.
Ohodnoťte tento recept: