Ryby a mořské plody

Zauzený filet sivena s meruňkovým chilli chutney, mangoldem a opečeným rozmarýnovým chlebem

4 porce

4 filety sivena
sůl
20 g slunečnicového oleje
30 g hořčice (s červeným pepřem)
meruňková chilli omáčka
1 lžičku vyloupaného kardamomu
1 lžičku fenyklu
1 lžičku růžového pepře
štěpky na uzení

500 g meruněk
1 lžíci slunečnicového oleje
2 červené cibule
1 stroužek česneku
1 lžičku zázvoru sekaného
chilli paprička
10 g hořčičného semínka
70 g rozinek
4 lžíce pasírovaných rajčat
meruňková chilli omáčka
70 ml jablečného octa¨
100 g cukru
bílé víno dle chuti

1 snítka rozmarýnu
listy mangoldu
1 plátek bílého chleba
bylinky na ozdobu
100 g přepuštěného másla
15 g semínek slunečnice

Filety ze sivena osolíme a potřeme směsí oleje, drceného koření, hořčice a meruňkové chilli omáčky. Pečlivě rozetřeme a necháme marinovat alespoň dvacet minut.

Ve větším kastrolu lehce orestujeme na troše oleje nakrájenou červenou cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme na kostičky nakrájené meruňky, rozinky, hořčičné semínko, nadrcené koření, rajčata, chilli papričku, cukr, ocet a bílé víno. Vše necháme vyvařit do požadované konzistence.

Do rozpáleného kastrolu přidáme dřevěné štěpky, které nám vyudí marinované rybí filety.

Udíme minimálně 10 – 15 minut. Poté filety vyjmeme a stáhneme z nich kůži.

Chléb a mangold opečeme na másle s rozmarýnem.

Sivena servírujeme na talíři společně s chutney a opečeným chlebem nakrájeným na kostky a listy mangoldu. To celé posypeme praženými slunečnicovými semínky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl