Ryby a mořské plody

Pstruh s hořčičným semínkem a dýňovým olejem

Lahodou chuť pstruha dotáhne k dokonalosti specifická a lahodná chuť dýňového oleje, který je v určitých částech Chorvatska běžný stejně jako v našich krajích olej slunečnicový.

2 porce

2 pstruzi
bílé hořčičné semínko
mletá sladká paprika
sůl
hladká mouka
máslo
dýňový olej

Na podávání

chléb
listový salát

Ze pstruhů seřízneme filety, posypeme je hořčičným semínkem, paprikou, solí, spojíme opět stranou masa k sobě a obalíme v hladké mouce. Takto připravené pstruhy opečeme na másle z obou stran dozlatova. Při servírování je na talíři zakápneme dýňovým olejem. Podáváme s pečivem a listovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl