Ryby a mořské plody
Pstruh s hořčičným semínkem a dýňovým olejem
Lahodou chuť pstruha dotáhne k dokonalosti specifická a lahodná chuť dýňového oleje, který je v určitých částech Chorvatska běžný stejně jako v našich krajích olej slunečnicový.
2 porce
2 pstruzi
bílé hořčičné semínko
mletá sladká paprika
sůl
hladká mouka
máslo
dýňový olej
Na podávání
chléb
listový salát
Ze pstruhů seřízneme filety, posypeme je hořčičným semínkem, paprikou, solí, spojíme opět stranou masa k sobě a obalíme v hladké mouce. Takto připravené pstruhy opečeme na másle z obou stran dozlatova. Při servírování je na talíři zakápneme dýňovým olejem. Podáváme s pečivem a listovým salátem.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů