Kačeří prso pečené se sušenými švestkami, cuketové placky a restované žampióny


4 porce
2 kačeří prsa
lžičku mletého zázvoru
snítku tymiánu
80 g sušených švestek
třešňovou pochoutku z Lužických hor
100 ml bílého vína
50 g šalotky
40 g másla
sůl
pepř600 g cukety
100 g hladké mouky
2 stroužky česneku
50 ml řepkového oleje
sůl
pepř
2 vejce100 g velkých žampiónů
kmín
30 g másla
Kačeří prso nařízneme na kůži. Posypeme zázvorem, solí, pepřem a tymiánem. Rozpálíme pánev a vložíme prsa kůží dolů. Opečeme a otočíme. Přidáme nakrájenou šalotku, nakrájené švestky, třešňovou pochoutku a bílé víno. Necháme zredukovat a zjemníme máslem.
Cuketu nahrubo nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem a česnekem utřeným se solí. Opepříme a dobře promícháme. Na pánvi pečeme na oleji.
Žampióny nakrájíme na plátky a na másle opečeme společně s kmínem.
Ohodnoťte tento recept: