Saláty

Salát s pečenou dýní, sýrovými hranolky a svatojánskými ořechy

4 porce

hrst polníčku
hrst rukoly
6 mini kukuřiček
¼ dýně hokkaido
1 červená cibule
1 mrkev
1 jarní cibulka
1 vařená červená řepa
2 lžíce medu
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
100 g kozího sýru
mouka na obalení
vejce na obalení
ovesné vločky na obalení
olej na smažení
4 svatojánské ořechy

Na kolečka nakrájenou cibuli a na klínky krájenou červenou řepu zprudka osmahneme na pánvi s olejem. Na závěr přidáme na půlky rozkrojené mini kukuřičky. Dýni nakrájíme na měsíčky a taktéž osmahneme. V míse smícháme jablečný ocet, med, olej, přidáme sůl a pepř a vložíme opečenou cibuli, mini kukuřičky a červenou řepu.

Mrkev nastrouháme škrabkou na jemné plátky a rovnou vsypeme do připravené směsi, stejně tak nakrájenou jarní cibulku. Vše promícháme. Necháme krátce zchladnout a přisypeme směs salátů.

Kozí sýr nakrájíme na hranolky, obalíme v mouce, rozšlehaném a osoleném vejci, ještě jednou v mouce a vejci, a nakonec v ovesných vločkách. Smažíme v rozpáleném oleji.

Svatojánské ořechy nakrájíme na kolečka.

Na talíř položíme osmahnuté půlměsíčky dýně, na ně salátovou směs, do které vložíme sýrové hranolky a ozdobíme kousky ořechů. Pokapeme nálevem z ořechů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl