Maso

Vepřové karbanátky s pohankou, tvarůžky a kapustou se zapečenými brambory s česnekem a smetanou

4 porce

600 g mleté vepřové plece
100 g pohanky (vařené v mléce)
150 g listů kapusty
80 g olomouckých tvarůžků
1 vejce
ovesné vločky podle potřeby, asi hrst
1 cibule
50 g sádla
4 stroužky česneku
sušená majoránka
lžička sladké papriky
půl lžičky pálivé papriky
sůl
kmín
sádlo na opékání karbanátků

800 g brambor
10 stroužků česneku
50 g másla
sůl
300 ml smetany 33%

Brambory nakrájíme na jemné plátky, případně nastrouháme na plátky. Utřeme česnek se solí a vše smícháme v míse se smetanou. Vsypeme do máslem vymazaného pekáčku.

Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů do zlatova. Poté promícháme a necháme péct ještě asi 15 – 20 minut.

Kapustu nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme. Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kapustu a zarestujeme. Ochutíme solí, kmínem, majoránkou a vypneme vařič. Poté přidáme obě papriky a promícháme tuto směs společně s vařenou pohankou. Necháme krátce zchladnout a smícháme s mletým masem, vejcem, solí a na kostičky nakrájenými tvarůžky. Pokud je potřeba, tak lehce směs přihustíme ovesnými vločkami. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, které pak opékáme na pánvi se sádlem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl