Maso
Chicken Tika
Pěkně zbarvené maso výborně chutná, díky jogurtu a citrónové šťávě je křehké, díky koření pikantní. Pokud si připravíte pálivější verzi, vaše hrdlo dobře zchladí jogurt lassi, který jsme zařadili místo moučníku.
4 porce
800 g kuřecího masa bez kosti (prsa nebo vykoštěná stehýnka)
5 stroužků česneku
palec zázvoru
2 PL oleje
½ lžíce soli
¼ lžíce mletého chilli
½ lžíce garam masala
1 lžíce tandori masala
200 g jogurtu
šťáva z jednoho citrónu
Ingredience smícháme v míse do hladké omáčky, do marinády vložíme maso nakrájené na kostky cca 3×3 cm a necháme v lednici proležet alespoň dvě hodiny. Poté napícháme maso na špízy a pečeme v troubě 15–20 minut při 200 °C. Maso během pečení otáčíme.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů