Maso

Uzený bůček pečený v medovině s kedlubnovým zelím a bramborovými pusinkami

600 g uzeného bůčkového copánku
250 ml medoviny z lipového medu
250 ml vody
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
snítka tymiánu
větvička rozmarýnu

Kedlubnové zelí

3 kedlubny
4 lžíce cukru
1 cibule
2 lžíce sádla
400 ml jablečného džusu
jablečný ocet dle chuti
sůl

Bramborové pusinky

400 g studené bramborové kaše
4 vejce
hrst sekané pažitky
pečicí papír
cukrářský sáček

Uzený bůček vložíme do pekáčku, zalijeme vodou a medovinou, přidáme koření, bylinky a vložíme při teplotě 120 °C na hodinu do trouby.

Po upečení vyjmeme a krájíme porce.

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. Rozpálíme kastrol, přidáme sádlo a cibuli. Orestujeme dosklovata a přidáme nakrájenou kedlubnu. Zarestujeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zalijeme jablečným džusem. Přiklopíme a dusíme téměř doměkka. Poté ochutíme vinným octem a solí.

Bramborovou kaši smícháme s vejci a sekanou pažitkou. Směs vložíme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem nastříkáme pusinky. Pečeme v troubě 15 – 20 minut na 200 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl