Ryby a mořské plody

Sépiová omáčka s polentou a kapary

Chorvatští kuchaři názorně předvedou, jak očistit a připravit sépii pro další zpracování v kuchyni. Pozorně se dívejte a až budete mít možnost, určitě vyzkoušejte výtečnou sépiovou omáčku.

4 porce

1 kg sépií
70 g cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
0,5 l rybího vývaru
40 g cherry rajčátek
5 g piniových oříšků
sépiové barvivo
4 bobkové listy
snítka šalvěje
1,5 dl bílého vína
mletý pepř
sůl

Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek osmahneme na oleji dosklovata, přidáme očištěné sépie nakrájené na proužky, opečeme a podlijeme rybím vývarem a krátce podusíme.

Cherry rajčátka nakrájíme na půlky či na čtvrtky, přidáme k sépiím, osmahneme, opět trochu podlijeme vývarem, ochutíme pepřem, solí, na závěr přidáme piniové oříšky a sépiové barvivo, bobkový list, snítku šalvěje, střik bílého vína a krátce podusíme.

příloha

polenta
máslo
kapary

Podáváme s polentou, kterou předem uvaříme a necháme zchladnout. Z polenty vykrájíme libovolné tvary, opečeme je na másle z obou stran a na závěr přidáme kapary.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl