Moučníky a cukroví

Cuketová bábovka s malinami, lískovými oříšky a cukrovou polevou

200 g jemně strouhané oloupané cukety
200 g celozrnné bezlepkové směsi nebo bezlepkové samokypřící směsi
100 g jemně mletých lískových oříšků
150 g malin
150 ml řepkového oleje
3 vejce velkosti M
10 g kypřícího prášku s vinným kamenem (v případě samokypřící mouky jen 5 g kypřícího prášku a velkou špetku soli)
1 lžičku skořice
150 g třtinového cukru
100 g kukuřičné strouhanky
150 g sušených malin
150 g moučkového cukru
2 – 3 lžíce citronové šťávy

V kuchyňském robotu nebo mixérem vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané žluté pěny, přišleháme olej a nakonec jen opatrně vmícháme směs promíchanou z mouky, oříšků, soli, skořice a kypřidla.

Polovinu těsta vlijeme do tukem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy (forma na bábovku o objemu 1 – 1,5 l) a posypeme polovinou malin. Pak vlijeme zbytek těsta a opět nasypeme druhou půlku malin. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 – 40 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená (vytažená špejle ze středu těsta je suchá).

Po upečení necháme formu s těstem úplně vychladnout venku na mřížce a pak teprve vyklopíme. Z moučkového cukru a citronové šťávy vymícháme polevu, kterou nalijeme na vychladlou bábovku a ozdobíme sušenými malinami a posekanými ořechy.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl