Zeleninová jídla

Francouzská vaječná omeleta se zeleným chřestem

Klasika v podobě francouzské omelety nikdy nezklame. Podle chuti můžete měnit náplně. My využíváme chřestové sezóny a do omelety zabalíme lahodný křehký chřest.

4 porce

Omeleta

8 stonků zeleného chřestu
40 g parmezánu
12 vajec
100 g másla
mletý pepř
sůl

Chřest omyjeme (zelený nemusíme škrabat), odlomíme tvrdší spodní část, nakrájíme na menší kusy a krátce osmahneme na pánvi (na skus).

Sýr nastrouháme.

Omeletu připravujeme za tří vajec. Vejce rozmícháme v misce, osolíme, opepříme, vlijeme do středně rozpálené pánve s rozpuštěným máslem a jen zvolna a pomalu mícháme stěrkou.

Když jsou vejce středně propečená, mírně nakloníme pánev a k jedné straně lehce shrneme vejce, vložíme chřest a strouhaný sýr, zabalíme, krátce prohřejeme a podáváme. Můžeme ještě podle chuti opéct do zlatavé barvy. Podáváme s listovým salátem.

Listový salát s okurkovým dresinkem

1 salát lollo rosso
½ salátové okurky
6 lístků medvědího česneku
0,5 dl olivového oleje
sůl

Omytý salát necháme odkapat a natrháme. Oloupanou okurku a lístky medvědího česneku rozmixujeme společně s olejem, ochutíme solí a promícháme se salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl