Luštěniny a obiloviny

Jáhlovo-pohanková kaše

Kaši můžeme podávat ihned po uvaření teplou nebo ji můžeme nechat zchladnout a podávat namísto pudinku či jako vložku do dobrého přírodního jogurtu.

4−6 porcí

1 dl suchých jáhel (spařit a vařit v ½ l vody)
1 dl pohankové krupice (namočit do 2 dl vody)
2 špetky soli
2 hrsti rozinek
2 hrsti sekaných mandlí
2 hrsti strouhaného kokosu
voda podle potřeby
4 lžíce olivového oleje
skořice na posypání
med

Suché jáhly prolijeme vařící vodou, necháme okapat, vložíme do studené vody a vaříme bez míchání doměkka, asi 20 minut. Ke konci varu vlijeme k jáhlám pohankovou krupici, přidáme špetku soli, opláchnuté rozinky, nasekané mandle a strouhaný kokos. Společně pět minut povaříme. V případě potřeby přidáme vodu. Odstavíme vmícháme olivový olej a servírujeme se skořicí.

Ohodnoťte tento recept: 

48 hlasů

Další recepty Celý díl