Luštěniny a obiloviny

Čočkové karbanátky se zadělávanou mrkví a zeleným hráškem

500 g čočky
2 housky nebo strouhanku (podle potřeby)
100 ml mléka
1 stroužek česneku
špetku sušeného tymiánu
1 vejce
olej na smažení

Mrkev se zeleným hráškem

120 g mrkve
120 g hrášku
60 g másla
2 lžičky cukru
100 ml mléka
špetku muškátového oříšku
hrst čerstvé pažitky
20 g másla
20 g hladké mouky
máslo na polití

Čočku uvaříme podle návodu. Vychladlou čočku rozmačkáme. Osolíme a dochutíme sušeným tymiánem a rozmačkaným stroužkem česneku. Přidáme trochu strouhanky nebo můžeme použít na kostičky pokrájenou housku namočenou v mléce. Z ochucené čočky tvarujeme karbanátky, které nejdříve namočíme do rozšlehaného lehce osoleného vajíčka a poté obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Zaprášíme moukou, zarestujeme a vlijeme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem, osolíme a vsypeme hrášek. Promícháme a na závěr přidáme čerstvou pažitku.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl