Moučníky a cukroví
Blondies s bílou čokoládou a malinami


170 g másla
200 g třtinového cukru
100 g cukru krupice
250 g hladké mouky
100 g arašídového másla
3 vejce velikosti M
190 g bílé čokolády
250 g malin
4 g soli
6 g prášku do pečiva
Nejdříve si rozpustíme máslo. Do mísy nasypeme krupicový a třtinový cukr a nalijeme rozpuštěné máslo. Promícháme a přidáme arašídové máslo. Dále přidáme vejce, prášek do pečiva a mouku. Promícháme do hladka. Do této připravené hmoty opatrně vmícháme část bílé čokolády a část malin. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Zbylé maliny a čokoládu nasypeme na povrch těsta. Pečeme 20 minut na 160 °C.
Tip Josefa Maršálka: na závěr můžeme posypat maldonskou solí.
Ohodnoťte tento recept:
27 hlasů